Home»Enciklopedike»Origjina e simbolit të mashkullit

Origjina e simbolit të mashkullit

Simboli mashkullor njihet si simboli i Marsit. Një paraqitje e një rrethi me një shigjetë që del prej tij, duke treguar në një kënd sipër-djathtas, simboli i Marsit është një paraqitje e mburojës dhe shtizës së perëndisë romake të luftës – Marsit. Është gjithashtu simboli i planetit Mars që nganjëherë quhet “planeti i zjarrtë” ose “planeti i luftës”. /bota.al

Komentoni

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *