Home»Bota»INTERVISTA / Një histori suksesi, e papërsëritshme. Singapori dhe Shekulli Aziatik

INTERVISTA / Një histori suksesi, e papërsëritshme. Singapori dhe Shekulli Aziatik

Screen Shot 2015-12-15 at 22.42.40

Singapori gëzon një histori suksesi ekonomik të jashtëzakonshëm. Në vitin 1965 qytet – shteti numëronte rreth 3 miliion banorë, nga të cilët pjesa më e madhe e papunë dhe PBB-ja mezi i kalonte 500 dollarët. Në më pak se 50 vjet distancë, GDP-ja është rritur 107 herë dhe, nëqoftëse llogaritet në bazë të barazisë së fuqisë blerëse, Singapori me 65000 dollarët e tij (të dhëna të FMN-së) renditet në vendin e dytë në botë vetëm pas Katarit. Në një moment dinamikash gjeopolitike në lëvizje dhe rritjeje ekonomike të makro-rajonit aziatik, Singapori siguron një centralitet të rinovuar. Lidhur me sfidat e ardhshme që e presin atë, Geopolitics ka intervistuar një prej njerëzve që i njohin më mirë mekanizmat institucionale e qytet – shtetit dhe ndër intelektualët aziatikë më me influencë…


Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *