Home»Enciklopedike»Domethënia e simbolit të kafkës dhe kockave të kryqëzuara

Domethënia e simbolit të kafkës dhe kockave të kryqëzuara

Ky simbol famëkeq i përbërë nga një kafkë njeriu dhe dy kocka të kryqëzuara nën të, e ka origjinën në epokën mesjetare, kur përdorej për të simbolizuar vdekjen. Më vonë, ai u adoptua nga piratët që e vendosnin këtë simbol në flamujt e tyre. Këto ditë, ai përdoret si etiketë paralajmëruese në enë me substanca helmuese ose të rrezikshme.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *