Home»Magazine»Ja çfarë thonë për shqiptarët, kronikat bizantine të 1038-ës

Ja çfarë thonë për shqiptarët, kronikat bizantine të 1038-ës

Screen Shot 2016-01-10 at 12.51.29

Michael Attaleiates ishte një avokat dhe historian bizantin, i cili u ngjit në pozicione të lartë në kohën e perandorëve Romanus IV (1067-1071) dhe Michael VII (1071-1078). Libri i tij “Historia”, që mbulon vitet 1034-1079, është një rrëfim i gjerë mbi ngjarjet politike dhe ushtarake në Perandorinë Bizantine. Ishte pikërisht gjatë kësaj periudhe, që bizantinët kanë shkruajtur për herë të parë për shqiptarët si popull…

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *