16/06/2017

Nga Beppe Severgnini Për herë të parë erdha në Amerikë 40 vjet më parë. Ishte vera e vitit 1977, dhe isha 20 vjeç. Jimmy Carter ishte futur në Shtëpinë e Bardhë disa muaj më parë. Unë dhe pesë miq morëm me qira një shtëpi lëvizëse në Bethlehem, PA, dhe udhëtuam

  Nëse evropianët e tjerë ishin shumë dyshues ndaj një Gjermanie të bashkuar, ky dyshim ndahej pikësëpari nga vetë Kancelari i Gjermanisë në momentin e bashkimit, Helmut Kohl. Ai ishte vetë shumë i shqetësuar, se mos demonët e të kaluarës së vendit të tij, do të ringjalleshin. Dhe ai shihte

“Ajo sundoi me autoritet absolut për katër vjet, kalëronte si burrë, e armatosur me harqe dhe me shpata, e rrethuar nga oborrtarët, dhe nuk e mbulonte fytyrën … Shëtiste nëpër tregje e veshur si burrat dhe ulej mes tyre për të dëgjuar tyre “ankesat”. Kështu historianët muslimanë e përshkruanin Raddiyah,

Cristiano Ronaldo dëshiron të largohet nga Real Madridi, sipas të dhënave në vendin e tij Portugali, një vendim që është përshkruar si “i pakthyeshëm”. 31-vjeçari, ish-sulmues i Manchester United, thuhet se është i zemëruar me trajtimin nga autoriteteve tatimore spanjolle dhe dëshiron të largohet nga vendi, sipas faqes së parë

Dritat e kazinosë vallëzonin mbi xhamin e një BMW të zezë, që udhëhiqte një varg makinash luksoze përgjatë Las Vegas Boulevard. Në vendin e pasagjerit, 25-vjeçari Tupac Shakur përshëndeste me dorë fansat që kishin mbushur trotuaret, të etur për të parë princin e kurorës së rrepit. Pesë vjet pas ngjitjes

Teknologjia po ndryshon mënyrën se si lexojmë dhe shkruajmë Ka një histori të gjatë e të tmerrshme, dhe shpesh të gabuar, ose edhe me paralajmërime të kobshme mbi teknologjitë e reja. Rreth 2500 vjet më parë, Sokrati e përçmoi shpikjen e shkrimit, duke thënë se ai do të na “hajë”