12/06/2017

Portret i njeriut më të dashur dhe më të urryer të Amerikës James Comey e përsëriti ndoshta dhjetëra herë përpara senatorëve, se çështjet në të cilat ishte protagonist nuk janë demokratike apo republikane, të djathta apo të majta, konservatore apo progresiste. Janë thjeshtë çështje amerikane, dhe Amerika është një vend

Kur rendet perandorake shpërbëhen, shpesh pason dhuna. Gjenocidi armen shoqëroi rënien e fuqisë otomane. Antisemitizmi vrastar dhe nacionalizmi radikal pasuan rënien e Perandorisë Austro-Hungareze. Diçka e ngjashme ndodhi kur perandoria e vogël ballkanike e Jugosllavisë, e Josip Broz Titos, u shpërbë. Më shumë se një milion hindu dhe muslimanë humbën

“I vetmi burrë që kam njohur, ambicia e të cilit ishte që të bëhej atentator kamikaz ishte një i i burgosur pranë burgut britanik, ku punoja si mjek në vitet nëntëdhjetë dhe dymijë. Ishte një kriminel karriere me prirje shumë të shëmtuara, me baba arab dhe nënë angleze. Kishte arritur

“Në 14 maj, Pheniani kreu një test balistik duke lëshuar një raketë me rreze të gjatë, e cila fluturoi lart për një orë e gjysmë, përpara se të binte në ujërat mes Koresë së Veriut dhe Japonisë”. Nis kështu në revistën amerikane The New Yorker, një artikull i gazetares Hannah

Tani që amerikanët nuk janë më një faktor për t’u konsideruar, mund të pritet që operacionet brenda, kundër dhe përtej Ukrainës të përshpejtohen. Polonia dhe Rumania janë të parat në shënjestër. Më tej, vendet balltike. Pa amerikanët, të gjithë vendet e botës – duke filluar nga ata europianë – duhet

Sipas ekspertit për Iranin, Bahman Nirumand, sulmet në Teheran janë në një linjë me logjikën e zhvillimeve të fundit në rajon. Irani ka vite që është i përfshirë fort në luftën kundër milicëve terroristë “Shtetit Islamik” në Siri dhe Irak. Megjithatë deri para sulmeve të fundit ndaj dy objekteve të