11/06/2017

Nga Graham Allison Në muajin prill, torta me çokollatë sapo ishte shërbyer në samitin e Mar-a-Lago, kur Presidenti Donald Trump u përkul për të treguar Presidentit kinez Xi Jinping se raketat amerikane ishin nisur për në bazat ajrore të Sirisë, sipas tregimit të Trump të saj mbrëmje. Se çfarë sulmi

Paraardhësi i saj, David Cameron, vuri bast një referendum për të dhënë fund bisedave për largimin nga Bashkimi Europian – dhe humbi, duke e vënë Britaninë në një kurs izolues dhe me trazira ekonomike. Kryeministrja Theresa May vuri bast përsëri zgjedhje të shpejta për të forcuar dorën e saj në

Duke përmbysur regjimet armiqësore dhe duke ruajtur një prani të SHBA përballë kryengritjeve të egra, Shtetet e Bashkuara hodhën poshtë nocionin – të inkurajuar nga braktisja e Vietnamit Jugor në 1975 dhe nga episodi i Black Hawk Down i vitit 1993 – se nuk ishin të gatshme dhe nuk kishin

Një hipotezë interesante në lidhje me vendndodhjen e vërtetë të ngjarjeve tek Iliada dhe Odisea. Një teori që duket se i hap rrugën të vërtetave të reja… Odisea, një nga poemat e famshme epike të shkruar nga Homeri, së shpejti do të rikthehet në kinema. Regjizori i serisë më të

  Gazi natyror ka një vend qendror në strategjinë energjitike të Bashkimit Europian. 20% e energjisë së konsumuar nga 28 shtetet anëtare buron nga përdorimi i gazit natyror dhe, me kalimin e viteve, Bashkimi Europian është bërë gjithnjë e më shumë i varur nga importet e huaja. Furnizuesit kryesorë të