May 2017

“Lidhja më e fuqishme do të jetë gjithmonë emocioni”, thuhet në një reklamë të njohur. Në fund të fundit, përmendja e emocioneve dhe e emocionimit prej vitesh është shumë në modë. Këngëtarë, politikanë, lojtarë, gazetarë, ekspertë, juristë dhe të dënuar: jemi të gjithë njerëz që prekemi dhe qajmë. Ata që

Duhet kurajë për të bërë atë që bëri presidenti i sapozgjedhur i Francës, Emmanuel Macron, që ia përplasi në fytyrë Vladimir Putinit, se dy vektorët kryesorë të ideologjisë putiniane në botë, rrjetet televizive dhe digjitale RT dhe Sputnik, janë instrumenta “të propagandës dhe lajmeve të rreme”. Macron ka qenë gjithmonë

Një katastrofë epike kërcënon të “lëshojë” vdekjen dhe shkatërrimin mbi të gjithë botën, por nuk është rreziku, të cilit i frikësohemi shumica prej nesh – jo raketat që mund të lëshojë një autokrat i fryrë koreanoverior. Nëse doni të tmerroheni me të vërtetë, mendoni për sulmin global kibernetik të këtij

Nga Hal Brands & Charles Edel Grekët e lashtë e morën seriozisht tragjedinë. Në vetë majat e pushtetit athinas në shekullin e 5-të të p.e.s., në fakt, qytetarët e demokracisë së parë botërore mblidheshin çdo vit për të përjetuar tragjedi. Prodhime teatrale të medha u organizuan, u prezantuan në te

Analiza e imtësishme e shtrëngimeve të duarve, shtyrjeve dhe përplasjeve të Trumpit, ashtu si dhe fjalori (ose mungesa) i tij, të sjell ndërmend përpjekjet e mundimshme të evropianëve një herë e një kohë, kur u duhej të deshifronin situatën e brendshme të Byrosë Politike. Trumpologjia është bërë një shkencë evropiane,

Komunitetet myslimane në Ballkan po përballen me shtimin e radikalizmit islamik. SHBA dhe Gjermania janë të shqetësuara për këtë. Në takimin e javës së kaluar në Vjenë deklaratat zyrtare nga përfaqësuesit boshnjakë dhe shqiptarë duket se konfirmuan se tendenca për xhihadistët e Ballkanit për t’u bashkuar me të ashtuquajturin “Shtetin