Home»Enciklopedike»Vërtetë spartanët i hidhnin nga shkëmbinjtë të sapolindurit me deformime?

Vërtetë spartanët i hidhnin nga shkëmbinjtë të sapolindurit me deformime?

Bëhet fjalë thjesht për një legjendë. Eshtrat që janë gjetur nga arkeologët në rrëzë të malit Taiget pranë Spartës, i përkisnin në fakt njerëzve të rritur. Ishin ndoshta të dënuar të hidheshin nga lartësia, një dënim ky që ishte i parashikuar për krimet politike, edhe në Athinë në shekullin e pestë para Krishtit.

Nga ana tjetër, e vërtetë është që bijtë e spartanëve (ashtu si fëmijë të grekëve të tjerë) liheshin të vetëm në male për t’u kalitur dhe forcuar. (Në pikturë, ligjvënësi spartan, Likurgu). /bota.al

Komentoni

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *