Home»Enciklopedike»A i shpëtoi vërtetë pushkatimit, Anastasia Romanov?

A i shpëtoi vërtetë pushkatimit, Anastasia Romanov?

Jo, princesha Anastasia vdiq në 17 korrik 1918, bashkë me pjesën tjetër të familjes së carit të Rusisë, Nikolla II, e pushkatuar prej bolshevikëve.

Zërat sipas të cilëve i shpëtoi vdekjes për të jetuar më pas jashtë vendit me një emër të rremë, janë të pabazë.

Pas rënies së BRSS, në vitin 1991, u zbukua vendi pranë Ekaterinburgut ku ishin varrosur eshtrat e familjes mbretërore. Mungonin eshtrat e një djali të carit, Aleksej dhe një vajze, Marija (jo Anastasia). Në vitin 2008 u gjetën edhe eshtrat e tyre dhe analizat e ADN konfirmuan se të gjithë eshtrat (përfshirë ato të Anastasias), ishin të Romanovëve. /bota.al

Komentoni

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *