Home»Horizonti.al»Enigma»A e uzurpoi fronin Rikardi i Tretë?

A e uzurpoi fronin Rikardi i Tretë?

Varet nga mënyra se si e përcakton fjalën ‘uzurpim’. Një fjalor e përshkruan atë si “të marrësh pushtetin me forcë, ose pa autoritet ligjor”, kështu që është argumentuar se për shkak se Rikardit në fakt iu ofrua kurora në vitin 1483, nuk pati uzurpim. Sidoqoftë, Fjalori i Anglishtes i Oksfordit në përgjithësi përkufizon uzurpimin si përvetësimi i gabuar ose i padrejtë i pushtetit. Është e qartë se diçka mund të bëhet pa forcë dhe / ose të ketë përkrahje ligjore, por sërish të jetë e padrejtë, kështu që ata që mendojnë se Rikardi veproi padrejtësisht ose pa të drejtë në zëvendesimin e nipit të tij të ri, gjithashtu mund të argumentojnë se ai me të vërtetë e uzurpoi fronin. /bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *