30/04/2017

Varet nga mënyra se si e përcakton fjalën ‘uzurpim’. Një fjalor e përshkruan atë si “të marrësh pushtetin me forcë, ose pa autoritet ligjor”, kështu që është argumentuar se për shkak se Rikardit në fakt iu ofrua kurora në vitin 1483, nuk pati uzurpim. Sidoqoftë, Fjalori i Anglishtes i Oksfordit

Grupi suedez ABBA këndon këngën shumë të pëlqyer për turmat, “Waterloo” në Eurovision Song Contest në Brighton, 1974, e cila i nxorri ata fitues në konkurs. Pavarësisht se krijuan një tendencë unike, kostumet e grupit ishin një marifet për shmangien e taksave. Kohët e fundit u zbulua se grupi mund

Fëmijët ulen në gardh dhe shikojnë provat për zbarkimin në D-Day në Slapton, Devon, ndërsa një ushtar qëndron roje. Afër 160,000 trupa morën pjesë në sulmin me amfibë një muajin më vonë, i cili do të ishte më i madhi në histori. Ai filloi pushtimin e Normandisë nga Aleatët dhe

  Tregu global i lëndëve të para për industrinë ushqimore dominohet nga katër shumëkombëshe praktikisht të panjohura. Që manovrojnë çmimet në pjesën më të madhe të botës dhe influencojnë mbi rregullat e sektorit Frank Mulder e Mitchell van de Klundert “Ne jemi mielli i bukës tuaj, gruri i makaronave tuaja,

Një gradë është fraksion i një rrethi, dhe ka 360 gradë në secilin prej rrathëve imagjinarë që përshkruajnë sipërfaqen e Tokës. Numri 360 në këtë kontekst zakonisht i atribuohet Babilonasve, që kishin një sistem numërimi me bazë 60. (Sistemi ynë modern është me bazë 10). Ata ishin ndoshta të parët

Boudica është padyshim një nga udhëheqëset më të njohura të Britanisë së epokës Romake. Si mbretëreshë e fisit Iceni, me qendër në Norfolk, ajo kujtohet si udhëheqësja e një revolte kundër Romës, që vrau 80,000 deri 200,000 civilë. Ajo që zakonisht të harrohet, është se Boudica dhe burri i saj,