04/28/2017

El Chapo dhe historia sekrete e krizës së heroinës PJESA E TRETE Ka gjasa që fundi i Pax Sinaloa të ketë të bëjë edhe me arratisjen e dytë të Guzmán nga burgu, me 12 korrik 2015. Detajet e arratisjes kanë qenë mjaltë për mediat – Guzmán kishte kaluar nëpërmjet një

Nga Seria: “A mori vërtetë ndonjëherë fund, Lufta e Ftohtë?” Lufta e Ftohtë ishte një konkurrencë shumë specifike mes dy modeleve universaliste, secili prej të cilëve pretendonte se përfaqësonte të ardhmen për të gjithë njerëzimin. Nuk jam i sigurt që ky universalizëm qëndron në themel të mendimeve të Putinit, apo

“Ti nuk do të prekësh lirinë e mendjes time”, shkruante dramaturgu John Milton në vitin 1634. Por pothuaj 400 vjet më vonë, përparimet teknologjike në makinat që mund të lexojnë mendimet tonë, bëjnë që privatësia e trurit tonë të jetë e rrezikuar. Tani 2 etikistë biomjekësore po bëjnë thirrje për

Sot, të bësh gazetari, do të thotë të rrëfesh se çfarë ndodh në sipërfaqe, jo çfarë ka nën të. Profesionistët e informacionit nuk mendojnë se detyra e tyre është që të qetësojnë, por të shkundin dhe nxisin publikun. Dhe sot lajmet vijnë papushim nga gazeta, revista dhe të gjitha pajisjet

Donald Trump ka paralajmëruar për një “konflikt të madh, shumë të madh” mes SHBA dhe Koresë së Veriut, duke thënë se një konfrontim katastrofik me shtetin e izoluar ishte “absolutisht” i mundur. Në një intervistë përpara ditës së tij të 100-të në detyrë, Presidenti tha se ishte i vendosur për

Agimi i 29 gushtit 1526 ndriçon trupat e vendosura përballë njëra-tjetrës në fushën e Mohács, Hungaria: në njërën anë hungarezët, me 25.000 burra dhe 85 topa; në anën tjetër, osmanët, me 60 mijë burra dhe 160 topa. ri Mbreti i krishterë Luigji II nuk është shumë i shqetësuar, sepse e