25/04/2017

Duke ikur nga atdheu i tij pas një grindjeje familjare, Alexander Selkirk filloi një jetë në det të hapur. Mjerisht, anija ku ai shërbente kishte një tiran për kapiten, i cili e futi në beteja. Duke menduar se vdekja do i vinte në çdo minutë, Selkirk kërkoi që ta linin

Marshimi për të drejtat civile që përfundoi në masakër. Derry, Irlanda e Veriut, 30 janar 1972 Të gjithë ata që u vranë ishin të paarmatosur Nuk ka patur prova konkrete që protestuesit ishin të armatosur, me më shumë se sa tulla dhe gurë. Qëllimi i marshimit të paligjshëm ishte që

Sipas Herodotit, përpara Betejës së Maratonës, një maratonomak u dërgua nga Athina në Spartë që të kërkonte ndihmë ushtarake, me një njeri të quajtur Feidipidi. Ai mbuloi një distancë prej 225 kilometra në dy ditë. Herodoti rrëfen gjithashtu se pasi forcat e Miltiadhit mposhtën persët në Maratonë, ata marshuan mbrapsht

Kanali i filmave dhe serive televizive ka lindur nga ideja e inxhinierit amerikan, Reed Hastings, i cili në vitin 1997 vendosi të krijojë një shërbim të dhënies me qira të DVD-ve dhe videolojërave për në shtëpi: me më pak se 6 dollarë, mund të merrje me qira artikuj në internet,

Një nga mënyrat me të cilat Napoleoni komunikonte me trupat e tij ishte telegrafi optik, shpikur në vitin 1793 nga Claude Chappe. Ai ishte një kullë në të cilën ishte montuar një shkop vertikal. Shufra mbante një krah të luajtshëm horizontal, i cili në skajet e veta kishte dy krahë

Napoleoni lindi në Ajaccio, në Korsikë, në 15 gusht 1769, nga Carlo, avokat me origjinë nga Toskana dhe Maria Letizia Ramolino. Vetëm falë faktit që kish prindër fisnikë, mundi të regjistrohet në Shkollën mbretërore të Brienne, në veri të Francës. Siç e ka deklaruar vetë, u bë ateist në moshën