22/04/2017

Ndërmjet vitit 1206 dhe vdekjes së tij në vitin 1227, udhëheqësi mongol Genghis Khan pushtoi rreth 12 milion milje katrorë territore – më shumë se çdo individ tjetër në histori. Ai përshkoi një rrugë të pamëshirshme përmes Azisë dhe Evropës, që la miliona të vdekur, por gjithashtu modernizoi kulturën mongole,

Kjo është e ardhmja e fluturimeve hapësinore me njerëz: Dragon V2 i SpaceX. Anija vepron si një taksi hapësinore dhe do të përdoret për të dërguar deri në shtatë astronautë në stacionin ndërkombëtar hapësinor, dhe në Marsi nëse realizohen planet e CEOs së SpaceX, Elon Musk. Dragon V2 do të

Të jesh i keq, mizor apo i ligë i bën disa njerëz të ndjehen mirë në afat të shkurtër. Luftimi dhe dëmtimi i të tjerëve mund të jetë emocionues, mund të japë ndjesinë e pushtetit, ose të bëjë njerëzit e këqinj të ndjehen superiorë, kur shohin dikë tjetër të vuajë.

Ne të gjithë mësojmë nga gabimet tona, por kjo kërkon më shumë kohë se sa mund të mendojmë. Në një eksperiment të kohëve të fundit, pjesëmarrësve iu bënë një numër pyetjesh. Kur jepej një përgjigje e pasaktë, në qoftë se u bëhej menjëherë një pyetje tjetër, shanset e gjetjes saktë

Tatuazhe që përmbajnë elektroda ju të lejojnë që të përgjigjeni në telefon, thjeshtë duke shtypur një rrudhë, ose të kaloni një këngë duke prekur grushtin tuaj. Më të hollë se gjerësia e një fije floku të njeriut, tatuazhet e përkohshme veprojnë si butona të ndjeshëm ndaj prekjes, që mund të

Një nga prezantimet më emocionuese në Ekspozitën e Motorrëve në Gjenevë 2017 ishte Pop.Up, një koncept pasagjerësh për ajër dhe tokë, zhvilluar nga inxhinierët nga Airbus dhe me dizajn nga kompania italiane Italdesign. Ideja në themel të Pop.Up është gjetja e një mënyre për të krijuar një sistem të qëndrueshëm