21/04/2017

Elon Musk, themelues i Tesla dhe SpaceX, ka qëllime më të larta me kompaninë e tij të fundit, Neuralink, e dedikuar për të krijuar një ndërfaqe, për të lidhur trurin e njeriut me një kompjuter. Ndër projektet e para për të cilat kompania është duke punuar, është ajo për të

Në një shoqëri dixhitale dominuar nga imazhet, ku nga Facebook tek Snapchat fotot kanë marrë vendin e fjalëve, njerëzit me dëmtime shikimi – 325 milionë në mbarë botën – rrezikojnë të mbeten jashtë. Pikërisht për të lehtësuar përfshirjen e tyre është menduar FotoOto, një aplikacion që bën të flasin fotografitë,

Sulmi në Paris “ndoshta do të ndihmojë” kandidaten e ekstremit të djathtë në zgjedhjet franceze, Marine Le Pen. E ka thënë presidenti i SHBA, Donald Trump, në një intervistë për Associated Press, duke saktësuar se kjo nuk është mbështetje eksplicite që ai i bën Le Penit. Trumoi tha se mendon

Shkenca është ende në kërkim të një E.T (Jashtëtokësori) të vërtetë. Ja si mund (e ku) të gjesh planete të tjera të banuara Jeta? Një kërkim, me një eksperiment të vetëm, dhe një laborator të vetëm: Tokën. Nuk kemi mundur kurrë të studiojmë një ambient tjetër, prandaj nuk është e

Nga Pieter Cleppe Drejtori i Zyrës së Brukselit të “Open Europe” “CNN” Franca shkon në votime të dielën, për të votuar në raundin e parë të zgjedhjeve presidenciale. Fushata ka qenë e mbushur me skandale, gafa dhe surpriza. Megjithatë, në vitin pas vendimit të Britanisë për t’u larguar nga Bashkimi

Mbi planetin tonë ekzistojnë vende të mrekullueshme, që të kujtojnë nga afër si ishte Toka në të shkuarën. Kur evolucioni i specieve u dha jetë parajsave të pasura Historia e Tokës ka parë shpërthime jete dhe katastrofa gjigande. Edhe speciet kanë buisur me miliona e miliona, duke e mbushur me