04/20/2017

Sërish terror në Paris, në prag të zgjedhjeve të së dielës në Francë. Dy policë  janë vrarë në Champs Elysees, si dhe njëri prej atentatorëve. Ndërkohë ka nisur evakuimi, teksa në zonë fluturojnë helikopterë. Nëpërmjet mediave, policia u ka kërkuar gjithë parizienëve që të shmangin këtë zonë. Hetimet për sulmin

Në vitin 1975, në sajë të trilogjisë së suksesshme “Illuminatus”, shkrimtari Robert Anton ëilson nxjerr në pah legjendën e mallkimit të numrit 23. Ai kishte dëgjuar për këtë shifër magjike nga kolegu i tij Uilliam Seuard Burroughs dhe kish mbetur i magjepsur. Burroughs i kishte treguar atij për një kapiten

Çfarë na shtyn për të kërkuar një kuptim të fshehur tek numrat? Ndoshta e bëjmë vetëm për t’u vënë në provë. Njeriu ka një aftësi të lindur për të njohur skemat. Në mënyrë të ngjashme, truri interpreton impulset dhe kërkon që t’i japë kuptim mjedisit tonë. Sepse numrat ushtrojnë mbi

“Në këtë moment me rëndësi historike, unë mendoj e vendi është i bashkuar, por Pallati i ëestminster është i ndarë. Opozita dëshiron të dobësojë Brexit. Unë nuk do ta lejoj”. Kryeministrja konservatore e ka shpjeguar kështu rishikimin, që e shtyu atë për të thirrur zgjedhje të parakohshme. Një vendim i

Flet ideologu i “Rrugës së tretë”, Anthony Giddens “Theresa May do të shkojë në zgjedhje për të shkatërruar laburistët dhe për t’u ndjerë e lirë për një Brexit të fortë. Por nuk është e thënë të përfundojë kështu”. Ky është mendimi i Anthony Giddens, sociologu i Rrugës së Tretë, kthesa

Fondi Monetar Ndërkombëtar do të “largohet” nga Greqia, në qoftë se vendos se marrëveshja e ndihmës së Europës, i lë borxhet e vendit paqëndrueshmërisht të larta, ka deklaruar Christine Lagarde. Greqia do të ketë vend parësor në agjendën e takimeve të pranverës së FMN-së, të cilat fillojnë në Uashington të