19/04/2017

Kur dëgjoni termin “transporti i të ardhmes”, mendja me siguri do ju shkojë tek makinat fluturuese. Në fakt, ato janë rrugës tashmë. AeroMobil ka zbuluar versionin e tretë të mjetit të vet fluturues. Në gjendje të kalojë brenda pak sekondash, nga makinë në aeroplan, me të mund të shkosh me

Kur Imelda Marcos hyn në sallën e gjyqit në Manhattan, ajo është një nga njerëzit më të urryer në botë. Provat kundër ish-Zonjës së Parë të Filipineve janë tronditëse: 300.000 dokumente dhe 95 deklarata dëshmitarësh, tregojnë jo vetëm që Marcos ishte e korruptuar dhe plaçkiti vendin e saj, por ajo

Eshtë një drogë natyrore Muzika mund të ndihmojë në lëshimin e kimikateve të caktuara në trurin tuaj dhe në furnizimin me gjak. Njerëzit e stresuar shpesh herë kanë shumë adrenalinë dhe kortizol në sistemin e tyre, kështu që janë vazhdimisht në gjendjen “fight or flight” (lufto ose mbathja). Muzika pengon

Ka tre shkolla kryesore mendimi. Teoria e rendit më të lartë thotë se vetëdija është truri duke parë veprimtarinë e vet. Truri është një makinë që ndërton simulime, se si funksionon bota jashtë dhe vetëdija është simulimi i trurit për vetveten. Teoria e vendit global të punës, argumenton se vetëdija

Natalie Nougayrede në “The Guardian” shkruan: Eshtë iluzion të besosh që kjo fushatë ka në qendër të saj një Europë më sociale dhe më demokratike. Melenchon është në thelb një nacionalist. Dhe simpatitë e tij për të fortë autokratë, si Putini apo Chavezi, nuk mund të injorohen kollaj. Sarah ëildman

Bryony Gordon, në “Daily Telegraph” shkruan: Duket çmenduri që në vitin 2017, është në titujt kryesorë lajmi që një djalë i vogël i cili humbi të ëmën në moshën 12 vjeç, ka patur nevojë për psikolog dhe këshillim. E megjithatë, ja këtu ndodhemi ne britanikët kur flitet për çështjet e