18/04/2017

Ka një tërësi provash që tregojnë se Universi nisi me një Big Bang, rreth 14 milionë vjet më parë. Ne mund të shohim galaksi të largëta që i largohen njëra tjetrës me shpejtësi, dhe hapësira përreth tyre është e mbushur me rrezatim kozmik, intensiteti dhe përhapja e të cilit përkojnë

Në vitin 1980, fizikani fitues i Nobelit, Luis Alvarez dhe ekipi i tij zbuluan një shtresë të hollë iridiumi që mbështolli Tokën, pikërisht në momentin kur dinosaurët u zhdukën, sipas të dhënave nga fosilet. Duke qenë se iridiumi është një nga elementet më të rralla në koren e Tokës, por

Ungjijtë shkruajnë se në përpjekjen e tretë për të liruar Jezusin, Pilati, i dekurajuar, mori ujë dhe i lau duart para turmës, duke thënë: “Unë jam i pafaj për gjakun e këtij, shikojeni vetë”. Në këtë pikë, të gjithë njerëzit u përgjigjën: “Le të bjerë gjaku i tij mbi ne

Dhuna e tmerrshme e përplasjes mes divizioneve gjermane dhe Armatës së Kuqe për shëtnien në dorë të qytetit të Stalingradit dhe kontrollin e Lumit Vollga, kushtoi pothuaj pesë muaj betejë (21 gusht 1942 – 2 shkurt 1943) pothuaj 400 mijë të vdekur mes ushtarëve gjermanë dhe 480 mijë mes sovjetikëve.

Sipas historianit Norman Ohler, autor i librit të fundit “Der totale Rausch” (2015), në sajë të një droge me bazë metamfetaminë, në gjendje për të eliminuar lodhjen e duke i bërë euforikë ushtarët e Hitlerit. Kur në 14 maj 1940, pas vetëm katër ditësh, trupat e Vermahtit pushtuan Holandën, ra

Në Bibël, tabelat e ligjit të marra nga Moisiu në Malin Sinai nuk kanë numra dhe nuk janë aspak një “Dekalog” (një term i futur në tekste vetëm në shekullin e tretë pas Krishtit). Bëhet fjalë më shumë për porosi të shumta dhe të ndryshme, ku ato që më vonë