04/16/2017

Eshtë për të qeshur, por përgjigja për këtë pyetje është edhe po, edhe jo. Po, një sasi e caktuar e “zhurmës së bardhë” që shihnit dikurnë televizorin tuaj,  mund t’i atribuohet rrezatimit të sfondit kozmik (CBR) – që merret si prova më e mirë që kemi për teorinë e Big

Superkompjuterët më të mirë zënë dhoma të tëra, kushtojnë me miliona dhe janë mijëra herë më të shpejtë se kompjuterët tanë të shtëpisë. Në përgjithësi përdoren për probleme komplekse shkencore, që kërkojnë një sasi të madhe llogaritjesh: përdoren për shembull për parashikimin e kohës, krijimin e modeleve të trurit apo

Qytetarët turq kanë votuar dhe miratuar me një shumicë të ngushtë ndryshimet e 18 neneve të Kushtetutës së vendit, një nismë që u mor pas grushtit të shtetit të vitit që kaloi. Ja si do të jetë Turqia e re pas ndryshimeve kushtetuese Kryeministri Me miratimin e referendumit, roli i

Rexhep Erdogani nuk fitoi thjesht referendumin kushtetues – ai mbylli një herë e përgjithmonë, një kapitull të historisë moderne të vendit të tij Menjëherë pas përfundimit të referendumit në Turqi, dhe daljes së rezultateve që lajmërojnë fitoren e “Pro”-ve me rezultat të ngushtë, revista amerikane e gjeopolitikës, Foreign Policy, ka

Një teori e kohëve të fundit thotë se humori është zhvilluar, sepse na nxit që të kryejmë punën e lodhshme të verifikimit të asaj që e marrim për të mirëqenë, në qëllimet dhe këndvështrimet e të tjerëve. Një e qeshur, do të ishte pra kompensimi që marrim kur përgënjeshtrohet një

Dronët janë mjete fluturuese të telekomanduara, me helika të ndryshme, që mund të përdoren për të filmuar, mbikëqyrur dhe në të ardhmen ndoshta do të përdoren edhe për dorëzimin e mallrave; ata ushtarakë u ngjajnë avionëve të vegjël pa pilot. Disa mund të ngrihen, të fluturojnë dhe të ulen të