15/04/2017

Sot, disa pretendojnë se Jezu Krishti është një ide, dhe jo një figurë e vërtetë historike, por ka shumë prova të shkruara për ekzistencën e tij, 2000 vjet më parë Simon Gathercole * Sa të bindur mund të jemi, që Jezu Krishti ka ekzistuar? Provat historike për Jezusin e Nazaretit

Në Bibël nuk i gjeni, por shumë prej traditave dhe zakoneve më të pëlqyera të Pashkëve, kanë qenë aty për shekuj të tërë. Simboli laik më i njohur i festës së Krishterë, lepurushi i Pashkës, është futur në Amerikë nga imigrantët gjermanë, të cilët sollën me vete historitë e tyre

Margaret Thatcheri dhe Ronald Reagani kishin një marrëdhënie të pazakontë. Një marrëdhënie speciale. Biografi i të dyve, Geoffrey Smith e përshkruan kështu: “Ishte më e ngushtë ideologjikisht dhe më e ngrohtë personalisht, se sa çdo marrëdhënie mes çdo kryeministri tjetër britanik dhe çdo presidenti tjetër amerikan. Personi që ka shërbyer

Në perandorinë romake, mbreti ishte i emëruari prej hyjnive. Kostandini largoi kurorën nga paganizmi, dhe bëri aleat të tijin komunitetin e krishterë. Natën e Krishtlindjeve të vitit 800, Papa Leoni III kurorëzoi mbret Charlemagne (Karlin e Madh). Nën patronazhin e fuqisë hyjnore mund të rilindnin kështu Perandoria Romake e Perëndimit

A keni pyetur ndonjëherë veten çfarë do të mendonte një person nga Mesjeta, nëse do të kalonte me ju edhe një ditë të vetme? Ai apo ajo mund të mendojnë se jeni një lloj magjistari, teksa të sheh që dërgon emaile, flet në celular, apo në Skype, me dikë në

“A është zog? A është avion? Jo, është SuperJared”, shkruan Frank Bruni në të përditshmen Nju Jork Tajms. Dhëndrri i Donald Trumpit, Jared Kushner, shërben zyrtarisht si këshilltar i lartë në Shtëpinë e Bardhë, por duke marrë në konsideratë se sa shumë detyra i janë ngarkuar, me sa duket presidenti