12/04/2017

Universi po zgerohet me një ritëm prej rreth 75 mijë km në orë, për çdo një milion vite dritë distancë, mesatarisht. Mund të ginëllojë si shumë, por është e dukshme vetëm në distanca galaktike, ku graviteti nuk dominon më. Objektet e përditshme nuk marrin pjesë në zgjerimin kozmik; nëse do

Ka më shumë se 1400 satelitë që vijnë në orbitë mbi ne, plus mijëra copërash hapësinore që mund të mbijetojnë edhe pas hyrjes në atmosferën e Tokës. Por shanset që të goditemi janë tejet të ulëta. Pjesa më e madhe e Tokës mbulohet nga deti dhe shumica e tokës është

Deri në një farë mase, po. Psikologët e kanë testuar këtë në mënyra të ndryshme. Për shembull, u kanë kërkuar njerëzve të kalojnë kohë duke mësuar çifte fjalësh, dhe më pas u kanë kërkuar atyre që t’i harrojnë disa prej tyre me vetëdije. Kujtesa e të ardhmes për fjalët e

ATA PERDORNIN MACE PER TE FITUAR NJE BETEJE Legjenda thotë se gjatë pushtimit të Egjiptit, Mbreti Kambisi II përdori një teknikë të mençur të betejës. Duke ditur se macet ishin të shenjta për egjiptianët, ai detyroi ushtarët e tij të merrnin me vete mace në fushëbetejë. Egjiptianët nuk i sulmonin

Jo thjesht për arsyen se u luftuan në të njëjtin shekull, disa historianë i shohin dy konfliktet botërore, një kapitull të dytë të Luftës Tridhjetë Vjeçare (si ajo që u luftua në Europë mes viteve 1618 dhe 1648), që nisi me shpërthimin e Luftës së Madhe në vitin 1914 dhe

  Një botë e dominuar nga raca ariane: në një analizë të fundit, ishte ky objektivi i Adolf Hitlerit, dhe ishte kjo arsyeja përse shpërtheu lufta. Një ëndërr e çmendur që kushtoi 71 milionë jetë njerëzish Eshtë konflikti i shfarosjeve në masë, i kampeve të përqëndrimit dhe bombardimeve ajrore mbi