11/04/2017

Rezultati? Tashmë në sondazhe kryesojnë tre “të jashtëm” në politikë. E gjithë kjo reflekton kolapsin e partive të pasluftës në Francë, majtas dhe djathtas, të përndjekura prej dekadash nga dështimi në gjetjen e një zgjidhjeje për papunësinë në vend (mbi 10 përqind në nivel kombëtar, 24% mes të rinjve). Paradoksalisht,

Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, është duke i bëre presion Finlandës dhe vendeve të tjera anëtare të BE, që të ngrejnë zërin në mbështetje të politikave ekonomike liberale, teksa Mbretëria e Bashkuar, mbartësja standarte e këtyre ideve, përgatitet për Brexit, thuhej në numrin e të hënës të të përditshmes Financial

AISHA AHMAD* DANIEL DOUEK* Vendimi i presidentit amerikan, Donald Trump, për të qëlluar me 59 raketa Tomahouk Sirinë, po përshëndetet si një fitore ushtarake dhe morale, kundër regjimit brutal të Assadit” Senatori i Arizonës, John McCain, i cili e ka kritikuar fort Trumpin, tashmë e ka inkurajuar të përshkallëzojë bombardimet.