10/04/2017

Shkruan “Mail on Sunday”: Duhet të mos shfaqemi si të nënshtruar ndaj aleatit tonë më të rëndësishëm. Ka një rrezik real përplasjeje, mes forcave perëndimore dhe forcave ruse. Le të shpresojmë që të paktën Boris Johnsoni të vizitojë Moskën shumë shpejt, pas anulimit te vizites kete jave. Shkruan “Sunday Express”:

Shkruan “New Statesman”: Jem më pak se tre muaj nga nisja e presidencës së Trumpit, dhe trupat po bëhen pirg. Trumpi ka vrarë më shumë civilë në tre muajt e parë si president, se sa Barak Obama apo Xhorxh Bushi, gjatë po të njëjtës periudhë në detyrë. Shkruan “The Telegraph”:

Shkruan “The Spectator” Nëse nuk ka asgjë të re për të thënë, kjo ndodh sepse askush nuk ka ndonjë gjë të re për të mësuar. 15 ditë më parë ishte Londra. Këtë javë ishte Stokholmi. Javën tjetër do të jetë diku tjetër. Dhe gjithë kohës këmbëngulim që të rrokim “shpresën”,

Korea e Veriut është zotuar të përshpejtojë programin e vet bërthamor, për t’u mbrojtur nga sulme të ngjashëm me atë që urdhëroi presidenti i SHBA, Donald Trump, kundër një baze ajrore në Siri. Korea e Veriut e quajti “absolutisht të pafalshëm” sulmin e SHBA dhe tha se, ai vërtetonte që

“Sot bëj një gabim pas tjetrit …”. Po pse? Për studiuesit e Universitetit George Mason në Faifax, që kanë kryer një studim për këtë temë, (të publikuar në Journal of Neuroscience), mundësia e hyrjes në një seri të përsëritur gabimesh, rritet kur veproni shpejt (për shembull, kur po shkruani) dhe

Sistemi ynë i kohës është përshtatur gjatë mijëra viteve. Rreth 4 mijë vjet më parë, babilonasit në atë që sot është Iraku, futën kalendarin, i cili e ndante kohën në vite, muaj dhe javë. Babilonasit e bazonin kalendarin e tyre në lëvizjen e trupave të mëdha qiellore. Një vit ishte