08/04/2017

Nga Ryan Cooper Teksa po afrohej Lufta së Dytë Botërore, ekspertët e ekonomisë të vendeve aleate u takuan në një resort në Nje Hempshajër të SHBA-së në përpjekje për të ndërtuar një sistem monetar ndërkombëtar, që do të parandalonte përsëritjen e Depresionit të Madh. Debati u përqëndrua rreth dy propozimeve

Perandoria 2.0 është vetëm një mënyrë për të shmangur të menduarit për sfidën e vërtetë që paraqet Brexit: shpëtimi i marrëdhënieve tregtare, diplomatike, ushtarake dhe kulturore me Europën. Por kjo fantazi postperandorake ka rrënjë të thella Rregulli i Anton Çehovit thotë se gjatë aktit të parë shfaqet në skenë një

Reagimi i Edward Luttwak, këshilltar i qeverisë amerikane: Rreziku më i madh do të vinte nëse do të prisnim ende. Eshtë situata aktuale e rrezikshme, veprimi është më pak i rrezikshëm. Në dhjetë vitet e fundit, diplomacia amerikane ka humbur kohë, duke i kërkuar Kinës që të kontrollojë Korenë e

Në vitin 1979, një rrjedhje antraksi nga një strukturë e fshehtë ushtarake në qytetin e Sverdlovskit në Bashkimin Sovjetik, vrau të paktën 66 persona. Kohë e fundit një grup gjenetistësh zbuluan se fatmirësisht infeksioni nuk ishte përegatitur në laborator:sovjetikët ishin mjaftuar vetëm me kultivimin dhe prodhimin në masë të një

Ka ndryshuar jetën e mbretërve, krerëve të shteti e të qeverive, financierëve dhe terroristëve, këngëtarëve, aktorëve, gjeometrave dhe pastrueseve Kush ua ka dhënë paratë e para themeluesve? Pse Google është ngutur që ta blejë për 1.7 miliard dollarë? Sa shërbime sekrete e përdorin për të kontrolluar dhe devijuar? Pse një

Në vendimin e tij më të fortë deri sot në lidhje me sigurinë kombëtare, Presidenti Donald Trump kishte shumë të drejtë që urdhëroi sulme kundër forcës ajrore siriane të premten në mëngjes”, shkruan sot Nikolas Bërns, në një editorial për Financial Times. Aspekti më befasues i këtij aksioni ushtarak nga