06/04/2017

Ndryshe nga shumica e vizitorëve në rezortin luksoz të Mar-a-lagos, dy prej politikanëve më të fuqishëm në botë nuk mund të krijojnë lidhje, përmes alkoolit apo golfit, gjatë takimit të tyre këtë javë. Donald Trumpi është i çmendur pas golfit, ndërsa Xi Jinpingu nuk e sheh dot me sy, pasi

Me ekuilibrin ekonomik mes tre vendeve të mëdhenj që ka ndryshuar kaq thellë, cila aleancë e qëndrueshme do të ishte e mundur, mes Berlinit, Parisit dhe Romës? Po ta shohësh me realizëm, Gjermania dhe aleatët e saj tradicionalë në veri do të ishin të destinuar në kabinën e komandës, duke

1. Transferimi jokabllor i energjisë Më shumë se 120 vjet më parë, Tesla pushtoi Panairin Botëror të 1893 në Çikago, duke  demonstruar se mund të transmetohej energji elektrike pa kabëll, duke përdorur “induksionin elektrodinamik”, duke ndezur një seri llambash me fosfor. Ai donte që të lëshonte energjinë distanca të gjata

Teza e Hantingtonit sugjeron se shumica e diktaturave, në fund do të shemben prej kontradiktave të tyre të brendshme, ndërsa shumica e demokracive do të ringrihen, falë aftësisë së tyre për të korrigjuar gabimet përmes zgjedhjeve. Ndoshta. Ose ndoshta, kauza e demokracisë ishte thjesht fatlume në vitin 1931, kur Uinston

“Detyra jote nuk është të kërkosh dashurinë, por thjesht të kërkosh dhe gjesh gjithë pengesat brenda teje, që i ke ndërtuar për ta penguar atë”. Plaga është vendi ku Drita hyn brenda teje. “Mjaft veprove sikur je kaq i vogël. Ti je Universi në lëvizje prej ekstaze”. “Ajo që ti

Presidenti rus Vladimir Putin konsiderohet si njëri nga liderët botërorë që më së paku flet për jetën e tij private, por ai më në fund duket se ka vendosur të shpalosë diçka nga jeta private. I pyetur nga gazetarët se çfarë i pëlqen më së shumti të ha, ai është