05/04/2017

Nga Matt Martin E shtrirë nga Kanadaja në Australi, por e përqëndruar në Kalabri të Italisë, Ndrageta është një Mafia globale. Ajo është cilësuar si një oktapod, sepse kudo bëhen para, do të gjesh tentakulat e saj. Policia nuk ka qenë në gjendje të kuptojë këtë mafie të çuditshme dhe

Propaganda dhe lajmet e rreme kanë ngjashmëri: të dyja janë mënyra të shtrembërimit të të vërtetës për të bindur njerëzit duke shfrytëzuar emocionet, si dhe për të nxitur aksion Tendenca e fortë e lajmeve të rreme gjatë vitit 2016, ishte shumë ndryshe nga mënyrat analoge të kontrolluara kryesisht nga shteti,

Lajmet e klasifikuara në kategorinë e Fake News mund të futen përgjithësisht në pesë kategori, teksa ekspertët përpiqen që të zhvillojnë një mënyrë për të paralajmëruar lexuesit, se çfarë mund të ndeshin, ndërkohë që “shfletojnë” mediat online.  Për lexuesin, është mirë që të paktën të ketë mundësinë të identifikojë lajmet

Gjermania është duke miratuar legjislacionin që kërcënon gjigandë të teknologjisë, si Facebook Inc., me gjoba deri në 50 milionë Euro, nëse këto kompani nuk u japin përdoruesve zgjedhjen për t’u ankuar, në lidhje me gjuhën e urrejtjes apo lajmet e rreme, ose refuzojnë të heqin përmbajtje të paligjshme. Kabineti i

Ja si duhet të vepronin agjencitë e inteligjencës në kohën tonë. Intelligence sharing në epokën e terrorizmit Një prej maksimave të përsëritura më shumë midis atyre që merren me spiunazh na kujton se nuk ekzistojnë shërbime inteligjente mike, por vetëm shërbime inteligjente të vendeve mike. Ende sot nuk është e

Bernard Gueta Në fakt nuk ka prova. Ne dimë që ka qenë padyshim një sulm nga ajri me armë kimike, dhe se ky sulm goditi një zonë të kontrolluar nga rebelët kundërshtarë, ndaj regjimit të Bashar al Assadit, me shifrat e fundit që flasin për njëqind të vdekur dhe 400