Home»Galeri»Foto»I lutemi Diellit. Agjërim dhe qëndrim në këmbë në ujë, për 36 orë

I lutemi Diellit. Agjërim dhe qëndrim në këmbë në ujë, për 36 orë

Në këtë fotografi paraqitet ceremonia hindu për perëndinë Diell Suria, në ujërat e Detit Arabik gjatë festës fetare Chatt Puja, në Mumbai. Gratë e devotshme, të quajtura vratins, për t’i bërë homazh perëndisë duhet të kenë një forcë të madhe vullneti dhe të ndjekin rregulla të rrepta gjatë lutjes: të agjërojnë dhe të qëndrojnë në këmbë për 36 orë. Sipas traditës së hinduve, Dielli është hyjnia më e lartë, që përfaqëson forcën e vullnetit, famën, kurajën dhe mbretërimin. /bota.al

Komentoni

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *