Home»Magazine»Faik Konica: Larot e pendës

Faik Konica: Larot e pendës

screen-shot-2016-11-17-at-23-00-21

Larot e Pendës

Nga Faik Konica

Botuar më 1923

“Në kohërat e shkuara ka patur në Francë një soj njerëzish që quheshin ‘valets de plume’, domethënë ‘hyzmeqarë të pendës’.

Në Shqipëri, ku rastet e historisë dhe aspak dëshira e popullit, e çliruan vendin, leu një zanat i çuditshëm, më i poshtër se ai i ‘hyzmeqarëve të pendës’.

Gjithë ata njerëz të cilët, po të kishte mbetur Shqipëria siç ka qenë, do të ishin bërë ‘laro’, domethënë njerëz të paguar për të ndihur në vrasje e në grabitje, mbeten sot pa punë; dhe që të mos rrinë pa bukë, ndërruan formën e veprimit të tyre, dhe nga ‘laro të pisqollës’ u bënë tani ‘laro të pendës’.

Domethënë i japin me qira pendën e tyre të mykur çdo njeriu i cili u hedh një urdhër.”

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *