29/03/2017

Në orën 12.30 nis tratativa e Londrës me Brukselin, për daljen nga Europa. Në lojë janë 60 miliard Euro Me vetëm 48 orë para afatit që i ishte dhënë, qeveria britanike përdor sot Nenin 50 për të vënë në lëvizje negociatat për daljen e saj, pas 44 vitesh, nga Bashkimi

Nga Andrei Kolesnikov MOSKE – Rusia është mbërthyer në një betejë mes historisë zyrtare (historia e shtetit) dhe kundër-historisë (historia e shoqërisë civile dhe kujtimeve të njerëzve). Me njëqind vjetorin e Revolucionit të Tetorit, përplasjaështë zhvendosur në qendër të jetës publike. Presidenti Vladimir Putin është mishërimi i nostalgjisë, jo aq

Nga David Robson, “BBC” Njëherë e një kohë, origjina juaj ishte e lehtë për t’u kuptuar. Babai u takua me nënën tuaj, ata bënë pak qejf me njëri-tjetrin, dhe nga një vezë të vogël e fekonduar u shfaqët ju në këtë botë duke shkelmuar dhe ulëritur. Ju jeni gjysmë mamaja

Gjithçka ka filluar me një aferë dashurie. Viktor Grajevski ishte kryeredaktor në Polish News Agency (PAP), i ngarkuar me çështjet sovjetike dhe europianolindore. Në realitet ai ishte hebre dhe emri i tij i vërtetë ishte Viktor Shpilman. Por vite më parë ai i ishte bashkuar Partisë Komuniste dhe shokët e