27/03/2017

Në verën e vitit 1945, 28 vjeçari John F. Kennedy po udhëtonte nëpër Europë si një korrespondent lufte. NDalesa e tij e fundit ishte Gjermania, ku vizitoi rezidencën e shkatërruar nga bombat të Adolf Hitlerit në Alpet bavareze. (Vetëm katër muaj më herët, Fyhreri kish vrarë veten në Berlin). Thellësisht

Ai i Charlie Chaplin në filmin “Diktatori i Madh”, është padyshim një prej fjalimeve më brilantë të historisë së kinemasë. Një fjalim për të gjithë njerëzit dhe për të gjitha kohërat … Atyre që më dëgjojnë, unë u them, mos u dëshpëroni. Mjerimi që ka rënë mbi ne, është thjeshtë kalimi

Emily Dickinson ishte përpara kohës së saj. Ajo ishte një eksploruese e guximshme, e qartë që donte të kuptonte botën dhe psikologjinë e saj. Ajo ishte individualiste, në një kohë kur të qenit një individ nuk ishte”gjë”. Stili i saj i të shkruarit është aq modern dhe i drejtpërdrejtë, ndryshe

Të njëjtin fat si pentagrami duket s eka patur edhe kryqi, i cili i përmbysur, është padyshim një prej simboleve më popullore të kultit satanik. Kryqi i përmbysur tregon një rrëzim dhe një antitezë të ngjitjes kristiane, ku të gjitha cilësitë krishtërore i lënë vend ekzaktësisht të kundërtës, madje edhe

Po, “Efekti Kumbari” ka qënë ai që ka ngulitur përgjithmonë në kulturën popullore basorelievin e familjes italiane mafioze. Por, në librin e Mario Puzos, linja e skepticizmit, e zhgënjimit nga premtimi i Amerikës është morali i vërtetë, i fshehtë i veprës. “Familja” është natyrisht kriminale, por bota që e rrethon

Kryetarët e tjerë të shteteve dhe të qeverive nga 27 shtete të tjera të BE demonstruan unitet në 60 vjetorin e Marrëveshjeve të Romës. Kurse Britania e Madhe do të paraqesë të mërkurën formalisht kërkesën për Brexit. Ata janë 48 përqindshi: ata britanikë që votuan treçerek viti më parë për