25/03/2017

Një ditëlindje jubilare, e pa kurfarrë shkasi për festime të mëdha. Kjo në një kohë kur BE mund të konsiderohet si një histori suksesi. Kriza e tanishme është një shans, mendon Alexander Kudascheff Bashkimi Evropian është në krizë. Por a është kjo kriza më e thellë që nga themelimi para

Andi Qinami Për promovim e marketing, ato të verës padyshim, kemi folur pak deri tani në Nunc Est Bibendum. Ndoshta diçka më tepër kemi thënë vetëm përmes ndonjë shkrimi mbi etiketat. Kjo mu kujtua teksa lexoja mbi një projektligj origjinal, pjesë e propozimeve në Dhomën e Ulët të Paramentit të

Përse Homo sapiens-ët kanë rezultuar kaq shumë të suksesshëm? Përse këmbyem gjuetinë me ferma dhe fshatra? Çfarë i nxiti migrimet e mëdhenj të mijëvjeçarit të parë? Përse kinezët qëndruan “në shtëpi”? Përse Europa dominoi botën në shekujt XVIII-XX? Çfarë është “historia globale” Çfarë nënkuptojmë kur themi “historia globale” – apo

Bernard Gueta Sot, askush nuk ngazëllehet përditë, për faktin që ka dritë dhe gaz. Eshtë një progres që e konsiderojmë të mirëqenë dhe të pakthyeshëm, ashtu si dhe shkolla publike e hapur për të gjithë. Me Europën, ndodh e njëjta gjë. Ky unitet europian, të cilit sot i festojmë përvjetorin