23/03/2017

Vizionet e shekullit të kaluar kur, mes ideve të çuditshme dhe hipotezave të guximshme, imagjinohej shekulli XXI Njerëz me trurin me një inteligjencë superiore të mbyllur në një kafkë shumë të madhe, kameriere të robotizuara dhe një minicentral bërthamor në vend të oxhakut. Kështu, disa dhjetë vjeçarë më parë, stërgjyshërit

Turqia po i afrohet pikës pa kthim në marrëdhëniet e saj me Europën Perëndimore, shkruante De Telegraaf (Holandë) në një editorial. Gjatë javës që kaloi, presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan e ka quajtur qeverinë tonë “mbetje të nazistëve” – duke i bërë jehonë një fyerjeje që ai hodhi ndaj udhëheqjes

Xhesika Kun Nëse alienët do të kishin ardhur nesër, gjuhëtarët mund të ishin të parët që do të thirreshin nga qeveria, tani që ka dalë edhe filmi “Arrival”. Filmi ngrihet mbi hipotezën e “Sapir-Uhorf”, sipas të cilës gjuha që flet përcakton mënyrën se si e sheh botën. Shumë njerëz e

Ne i planifikojmë veprimet dhe sjelljet, sepse presim, me një siguri të arsyeshme, që çdo gjë do të shkojë në drejtimin e duhur. Megjithatë ndonjëherë pritshmëritë tona zhgënjehen. Për këtë arsye, njohja e një gabimi, parashikimi dhe vlerësimi i pasojave të saj, janë operacione që truri ynë i bën vazhdimisht.

  Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Mars 2017 Gazeta franceze, Le Figaro, ka botuar, me 7 shkurt 1909, një shkrim me titullin « Shqiptarët ». Bëhet fjalë për një shkresë të shqiptarëve të Shqipërisë veriore drejtuar ekskluzivisht Parlamentit dhe Qeverisë së Perandorisë Osmane. Marrëveshjet austro–turke dhe turko–bullgare vinin në rrezik identitetin

Kush nuk u bë agjent i CIA-s hyri në KGB, në Stasi-n e Gjermanisë Lindore apo në shërbime të tjera të fshehta. E ka konfirmuar në vitin 2014 edhe revista gjermane Der Spiegel. Disa dokumenta të deklasifikuar konfirmojnë këtë të vërtetë: “ati” i Gjermanisë së pasluftës dhe Europës së bashkuar