21/03/2017

bota.al Askush nuk duhet të ketë iluzione, Rusia e sheh sot Ballkanin, me pothuaj të njëjtin sy, si edhe pjesët e ish perandorisë sovjetike, apo ato të Lindjes së Mesme: një shesh për lojëra gjeopolitike. Një skenë, padyshim më e qetë se sa “fushëbetejat” e tjera ku Rusia është bërë

Faktet i influencojnë opinionet tona më pak nga sa mendohet. Disa shkencëtarë duan të kuptojnë psenë, për të na ndihmuar që të jemi më objektivë Në nëntor, Donald Trumpi ka hedhur poshtë sondazhet, duke u bërë Presidenti i 45-të i Shteteve të Bashkuara. Pak muaj më parë votuesit britanikë kishin

Në një analizë të agjencisë gjermane të lajmeve, dpa drejtohet vëmendja tek aktorët që duan të kenë influencë në Ballkan. Bashkimi Europian dhe integrimi euro-atlantik për shumë vetë në rajon përbën bazën e shpresës për një të ardhme më të mirë në Europë. BE mbetet investitorja më e fuqishme e

Në këtë skenar kundërvënie dramatike mes blloqesh, figura karizmatike e Winston Churchillit shfaqet si një prej personaliteteve kryesorë, që kërkuan të stimulojnë një formë uniteti evropian. Në gusht të vitit 1946, kryeministri britanik kish mbajtur fjalimin e famshëm në Universitetin e Fultonit, në Misuri, në të cilin thoshte se “…

Një prej shumë historive të Habsburgëve që qarkullojnë sot në Vjenë, është se perandori Franz Joseph, një herë, ndonëse pa dëshirë, dërgoi ushtrinë e tij në Ballkan për të shtypur një kryengritje, duke u murmuritur gjeneralëve të tij, se ai ishte i sigurt që ata do të humbasin përplasjen, ashtu

Tangente. Shpërdorime. Institucione në shërbim të lobeve të fuqishëm dhe okultë. Ja të gjithë veset publikë të kryeqytetit, që fundosin besimin tek Unioni. Kantieret që kanë mbushur Brukselin dhe qëndrojnë të pambyllur, ndërkohë që titullarëdhe sipërmarrës janë prapa hekurave. Rrugë që hapen, inaugurohen, rihapen, ri-iaugurohen, rihapen sërish… Më shumë se