19/03/2017

Përhapja e “Vault 7”, domethënë e 8760 dokumentave kompromentuese të CIA-s nga ana e Wikileaks, ka përkuar me Ditën e Gruas, festë botërore e detyrueshme si Shoah Day. Faqe pas faqesh, kronika televizive pas kronikash televizive lidhur me gratë nëpër sheshe, kronika ndërkombëtare lidhur me një grevë botërore të grave

Nga kohët e lashta e deri në ditët e sotme, betejat janë humbur për shkak të motit të tmerrshëm, armatimeve të pamjaftueshme dhe fatit të keq. Po kur përgjegjesia për humbjen i faturohet gjykimit të gabuar dhe planifikimit të keq? Nga Ema Mejsën Çdo budalla mund të humbë një betejë.

Nga Hitleri tek Sadami, nafta ka qenë shpesh një tundim i rrezikshëm Nga Majkëll Pek Në 100 vitet e fundit, nafta ka qenë një shkak kryesor luftërash. Kombet kanë zhvilluar luftëra, ose formësuar strategjitë e tyre ushtarake gjatë një lufte për të pushtuar fushat e naftës, ose për të parandaluar rivalët

Erdogan inskenon veten e popullin turk si viktimë për të penguar qëndrimet kritike ndaj politikës së tij. Ndërkohë që ai është vetë autori i këtyre krizave, mendon Krsto Lazarevic Jemi dëshmitarë të një spektakli politik, ku bien pre madje edhe lopët holandeze. Shoqata turke e industrisë së mishit, deklaroi, se

Donald Trump dëshiron një mur në kufirin me Meksikën pak më shumë se nëntë metra, një strukturë estetikisht të kënaqshme, të paktën në qoftë se e sheh nga ana veriore, dhe veçanërisht të vështirë që njerëzit të ngjiten mbi të, ose prishin. Këto parametra janë vendosur për tenderin për ndërtimin

Korea e Veriut ka testuar një lloj të ri motorri me shtytje të lartë për raketat e veta. Vetë udhëheqësi i vendit, Kim Jong Un ka qenë i pranishëm në testimin që u krye në stacionin e lëshimit të satelitëve në Sohae, sipas asaj që bën të ditur agjencia koreane