17/03/2017

Nga Rajan Kuper Çfarë duhet fajësuar për ringjalljen e populizmit racist të ekstremit të djathtë? Që nga zgjedhja e Presidentit Trump, e majta amerikane është konsumuar me këtë pyetje, teksa majtistët fajësojnë dështimet e politikës ekonomike neoliberale dhe liberalët që anojnë më shumë nga shpjegimet kulturore. Zack Beauchamp në “Vox”

Pothuaj i gjithë floriri i pranishëm në koren e Tokës sot është sjellë prej impakteve të asteroidëve katër miliardë vite më parë. Që atëherë, ai është groposur nën rrjedhat e lavës dhe shtresa të tjera shkëmbore. Floriri është një prej elementëve më pak reaktivë, por ai shkrihet shumë ngadalë në

Spinoza mendonte se nuk kishte asnjë paragjykim më të dëmshëm, se sa besimi në pavdekësinë e shpirtit dhe një parajsë e një ferr të pas vdekjes, ku të virtytshmit shpërbleheshin dhe të pabesët ndëshkoheshin. Qytetarët që udhëhiqen nga frika janë “skllevër” të pasioneve iracionale, dhe kështu, të gatshëm për t’iu