16/03/2017

Mbeten edhe pak më shumë se një muaj nga raundi i parë i zgjedhjeve në Francë. “Lajmet e rreme” që përpiqen të shtrembërojnë debatin politik po shihen gjithnjë e më shumë si një rrezik ndaj procesit demokratik. BBC është duke punuar në bashkëpunim me CrossCheck, një projekt gazetarie i krijuar

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 15 Mars 2017 Shkrim në vijim, i 15 prillit 1903, botuar në gjuhën frënge nga gazeta armene, «Pro Armenia», ilustron bisedën mes patriotit shqiptar, Isa Boletini, dhe, sulltanit turk, Abdul Hamid. Ky shkëmbim është marrë asokohe në gazetën shqiptare, «L’Albanie», me vendodhje në Gjenevë (Zvicër).

Misteret dhe misticizmi i yllit! Ylli konsiderohet si nje nder simbolet kryesore te botes se magjise se lashte, kur behet fjale per te debuar energjite negative. Per te debuar ate qe ne mesjete dhe ne ditet e sotme ishte fuqia sataniste, jo me kot ai perben dhe nje nder oguret

Lexuesit që klikojnë gjithë ditën e ditës mbi porno, që i japin jetëgjatësi portaleve me “fake news”, që shijojnë thashethemin dhe jo faktin dhe që pa dyshim klikojnë vetëm mbi këtë format lajmesh, për ta ka vend në këtë “gazetari”. Disa njerëz e meritojnë t’i furnizosh me lajme m… Kujt