15/03/2017

Katari përdor kulturën për të eksportuar islamin në Europë. Xhami, universitete, piktura, libra, televizion: mëbrrin një lumë i pafundëm parash “The Economist” e ka quajtur “shteti tjetër wahabist”. Është Katari, kloni i vogël i Arabisë Saudite, por deri më sinuoz se Janusi dyfytrësh, vendstrehim për predikuesit islamistë që edhe sauditët

  Me miq, shpesh flasim per verën, për të pirit, për të mirat a të këqijat e veres, e kështu me radhë, prandaj në ditën e verës, e pas nekrologjisë më të fundit të rubrikës, “Nunc est Bibendum” sjell dy fjalë verëdashësi, në shqip, për miqtë e lexuesit e saj.

Larot e Pendës Nga Faik Konica Botuar më 1923 “Në kohërat e shkuara ka patur në Francë një soj njerëzish që quheshin ‘valets de plume’, domethënë ‘hyzmeqarë të pendës’. Në Shqipëri, ku rastet e historisë dhe aspak dëshira e popullit, e çliruan vendin, leu një zanat i çuditshëm, më i

Tre ekspertë i përgjigjien pyetjes: “A mundemi t’i mposhtim lajmet e rreme?” Cornelius Adebahr Analist, Carnegie Europe Ka një përgjigje të trefishtë për këtë pyetje. “Jo. Eshtë vërtetë shumë e vështirë. Por gjithësesi duhet të përpiqemi”. Nuk mund t’i mposhtësh lajmet e rreme, sepse gënjeshtrat kanë prirjen që të ngjisin,

Uebi ka përmbysur gjithë jetën tonë. Rikthimi i librave, plastikës dhe filmit Kodak tregon se na duhet një kohë e gjatë për ta përdorur teknologjinë si një shërbëtore, dhe jo si një padrone, shkruan Simon Xhenkins në “The Guardian”. Duke dalë jashtë flluckës së zymtësisë së kësaj jave, vura re

Në Facebook qarkullojnë shumë lajme të rreme, të cilat jo gjithmonë mund të kuptohen menjëherë. Kështu shpërndahen, duke u bërë më të besueshme. Por kush i shpik këto gënjeshtra? Pse u besojmë sërish e sërish? Dhe gjashtë rregulla për të mos u mashtruar … Një gënjeshtër e bukur dhe e