13/03/2017

Për pothuaj po aq vite sa ka qenë në syrin e publikut, gjuhëtari i famshëm dhe filozofi anarshist, Noam Chomsky, ka bërë deklarata që mund të kenë diskredituar akademikët e tjerë. Ndoshta librat e tij të shumtë, artikujt, leksionet, intervistat etj., kanë një peshë të tillë për shkak të statusit

Suksesi i bijës së preferuar të presidentit amerikan po bëhet shqetësues: rroba, parfume dhe marketing, pavarësisht përpjekjeve për bojkot, Ivanka Trump po bëhet e pandalshme Ajo që nga shumëkush konsiderohet zonja e parë e vërtetë në Shtëpinë e Bardhë, duket se ka marrë nga babai, mendjemprehtësinë për biznes. Në mos

Nga Richard Branson E dimë që ka njerëz në botë që zgjedhin ta shohin gotën gjysëm bosh në vend ta shikojnë atë gjysëm plot. Duke qenë një optimist i përjetshëm, besoj se Ne (optimistët) mund ta fitojmë “betejën” për t’i bindur Ata (që e shohin gotën gjysëm bosh) të zgjedhin

Në mars 1984, Jorge Luis Borges nisi një seri dialogësh në radio me poetin dhe eseistin argjentinas Osvaldo Ferrari. Më poshtë kemi përzgjedhur pjesë të këtij bashkëbisedimi. Osvaldo Ferrari: Një nga esetë tuaja titullohet “Mbi kultin e librave”. Ajo ese më solli ndërmend autorët dhe veprat që ju i përmendni

Mos prish atë që ke, duke dëshiruar atë që nuk ke; mos harro se, ato gjëra që tani i ke, dikur kanë qenë mes gjërave që vetëm i ke shpresuar Eshtë e mundur të ofrosh siguri ndaj të këqiave të tjera, por kur vjen fjala tek vdekja, ne njerëzit jetojmë