11/03/2017

Shkencëtarët nga ‘Imperial College’ në Londër, besojnë se inteligjenca mund të ndikohet nga dy rrjetet gjenesh, me gjasë të kontrolluara nga një sistem rregullator qëndror. Studiuesit zbuluan se gjenet që ndikojnë tek inteligjenca dhe aftësia e njerëzve të shëndetshëm, ishin të njëjta me ato që shkaktojnë paaftësinë njohëse dhe epilepsinë

Nga Xhejms Rom Në 10 qershor të vitit 323 P.E.S, rreth orës 5 të pasdites, vdiq në moshën 32-vjeçare në Babiloni Aleksandri i Madh, njeriu që krijoi një perandori gjigande që shtrihej nga Shqipëria e sotme deri në Pakistanin Lindor. Pyetja se çfarë ose kush e vrau mbretin e Maqedonisë, nuk

Prej vitesh botuesit i bazojnë strategjitë e tyre mbi idenë se herët a vonë letra do të zëvendësohet nga dixhitali. Ama të dhënat në dispozicion tregojnë të kundërtën Michael Rosenwald* Roger Fidler është një pararendës i gazetarisë dixhitale. Në fillim tyë viteve Tetëdhjetë shkroi një libër mbi të ardhmen e

Më parë mendimet për një ndryshim në procesin e integrimit evropian ishin tabu – por pas Brexitit dhe zhvillimeve të tjera brenda BE-së kjo mundësi diskutohet haptazi Në fund të marsit BE-ja do të mblidhet në një samit të posaçëm në Romë, por jo vetëm për të festuar 60-vjetorin e

Nga Maria Garsia Në fund të viteve ‘50, jeta e Xhenis Xhoplin (1943-1970), u bë njësh me të ashtuquajturin “beat generation” dhe epokën e hipive. Ndërsa ajo njihet si ylli i parë femër i muzikës rock. Nëse Xhenis do të kishte jetuar më gjatë, një gamë me e gjerë e talentit të

Një pjesë e shkakut duket se varet nga testosteroni, që vepron në trurin e tyre gjatë jetës së hershme të fetusit. Ekspozimi në mitër e “mashkullizon” trurin – duke i dhënë atij veti të caktuara, përfshirë edhe identitetin seksual si të një mashkulli, si dhe një preferencë për modele loje