10/03/2017

Kush është narcizist? Sipas manualit diagnostikues të psikiatrëve, vuan nga një shqetësim narcistik të personalitetit, kush u përgjigjet të paktën 5 prej këtyre 9 kritereve Ka një sens të fryrë të rëndësisë, pret që të tjerët ta shohin si superior edhe pa patur një motivim real; Eshtë i zhytur në

Ka një mburojë rreth Tokës: në 11.000 km lartësi, një mur i padukshëm bllokon elektronet më energjike që vijnë nga hapësira, e që udhëtojnë në pothuajse me shpejtësinë e dritës, të cilët mund të dëmtojë satelitët dhe paraqesin rrezik për shëndetin e astronautëve. Mburoja parandalon këto “elektrone vrasëse” për të

Morali, moderimi, disiplina: themelet e feve kanë lindur me mirëqenien Morali, moderimi në shijimin e të mirave (dhe kënaqësive) materiale, asketizmi … Këto tema janë bashkojnë fetë e mëdha si Krishterimi, Islami, apo Budizmi. Por, për Nicolas Baumard, psikolog në Supérieure Ecole Normale në Paris, ky “moral” lind vetëm kur

NATO dhe BE-ja e kanë kthyer Brukselin qytetin në Berlinin e shekullit XXI-të Gjatë një interviste që bëri bujë, ish-kreu i Shërbimit Sekret Belg, Alain ëinants pranoi në vitin 2012, se edhe në Bruksel, rregulli është që të gjithë spiunojnë të gjithë. “Duhet të jesh naiv të besosh, se ata

Me siguri, ju keni dëgjuar të paktën një nga këto thënie të “pavdekshme” në një moment gjatë jetës tuaj: “Njohja e vetes, është fillimi i çdo urtësie”; “Asnjë mendje e madhe nuk ka ekzistuar ndonjëherë, pa një prekje çmendurie”; “Lumturia është kuptimi dhe qëllimi i jetës, i gjithë qëllimi dhe

Në këtë fotografi paraqitet ceremonia hindu për perëndinë Diell Suria, në ujërat e Detit Arabik gjatë festës fetare Chatt Puja, në Mumbai. Gratë e devotshme, të quajtura vratins, për t’i bërë homazh perëndisë duhet të kenë një forcë të madhe vullneti dhe të ndjekin rregulla të rrepta gjatë lutjes: të