05/03/2017

Pak kohë më parë, një studim shkencor u krye mbi më shumë se 100 mijë njerëz në një bashkëpunim mes “University College London”, “Open University” dhe “BBC Lab UK”. Nga studimi doli që ka katër mënyra se si e shohim paranë: paraja si pushtet (shpenzues statusi), paraja si bujari (bujari),

Ndërsa neuroshkenca, antropologjia apo edhe filozofia nuk mund t’i japin përfundimisht përgjigje pyetjes “A ekziston Zoti?”, këto disiplina, të gjitha japin njohuri për mënyrën se si i përgjigjemi nevojave tona më të thella njerëzore. Ne mund të  mos jemi të “programuar” të besojmë në Zot apo një fuqi më të

Gjithësecili dëshiron të jetë njeri i fortë mendërisht, por elasticiteti dhe forca mendore mund të jenë të vështira të arrihen, kur jeta bëhet e vështirë. Për të qenë të fortë mendërisht, duhet të mos rrëmbeheni prej emocioneve deri në pikën ku nuk shihni dot logjikën. Britanikja The Independent ka renditur

Vende legjendarë që mendohet se fshehin thesare të mëdha: Agarthi, Avalon, Eldorado, Atlantida. Flori, diamante, dije të jashtëzakonshme… qytete ku njerëzit kanë jetuar në paqe dhe harmoni, të qetë e të lumtur. Shumë aventurierë, nëpër shekuj, janë përpjekur të gjejnë mbetjet. Percy Harrison Gaucett, për shembull, në fillim të vitit

Sa i përket terrorit dhe ligësisë absolute, Jozef Stalini ishte i paarritshëm Stalini fitoi admirimin e disa demokratëve perëndimorë në fundin e jetës së tij. Sigurisht, ata nuk e dinin se sa i ligë ishte ai, por të paktën duhej të dyshonin. Falë Simon Sebag Montefiore dhe historianëve të tjerë

Pavarësia Do të vetëdojësoheni se sa të pavarur jeni nga familja juaj, kur udhëtoni larg prej qytetit të lindjes, vetëm ose me miq. Në këto raste do të mësoni se si të kujdeseni për veten dhe të zgjidhni telashet tuaja, gjë që do ju bëjë më të pavarur. 2. Stil