04/03/2017

Ndonëse legjenda e Vollgës së Zezë nuk është e kufizuar vetëm në Rusi, shumë prej raportimeve u bënë në Europën Lindore dhe bllokun sovjetik. Legjenda fitoi shumë përhapje gjatë Luftës së Ftohtë dhe e arriti kulmin në vitet ’70. Makina ishte e lidhur me njerëz që zhdukeshin papritur, ose vdisnin.

Roli kyç i Sergej Kislyak, nr.1 i Moskës në Uashington. Me të ka biseduar Michael Flynn dhe ka qenë ai që ka takuar Jeff Sessions, kryeprokurorin të cilit i kërkohet dorëheqja Ndodhej në rreshtin e parë, prillin e kaluar, kur kandidati republikan Donald Trump mbante fjalimin e tij të parë

“Sapo kam zbuluar se Obama kishte vënë nën kontroll telefonat e Trump Tower pak përpara fitores”, ka denoncuar në një seri postimesh në Twitter presidenti i SHBA, duke drejtuar gishtin dhe akuzuar për spiunazh paraardhësin e tij. “Nuk u gjet asgjë. Ky është makartizëm”. “A është e ligjshme që një

Kërkimi për Kupën e Shenjtë i ka fiksuar të gjithë, nga poetët mesjetarë tek kalorësit e kryqëzatave, deri tek kishtarët modernë, historianët, arkeologët, regjisorët, romancierët dhe liderët nazistë. SI ka lindur legjenda? Dhe një listë e vendeve ku mund të gjendet Në variantin më popullor të rrëfimit, Graali i Shenjtë është

Pavarësisht se sot konsiderohet që të jetë mishërimi i të keqes absolute, Adolf Hitleri ka patur një jetë dashurore shumë të pasur. Gjatë jetës ai pati ndjenja (ose kështu thonë) për disa gra. Më e famshmja mes tyre, sigurisht, ishte e dashura e tij Eva Braun, e cila kreu vetëvrasje,

Marrëdhëniet e këqia mes të dyve nuk lindin aq shumë nga zilia, meskinitetet pak inteligjentë që duket se shfaqen më shumë tek shkrimtarët, se sa në çdo sivëllazëri tjetër, dhe që janë banale jo vetëm tek një gjeni, por në çdo njeri. Përplasja ndodh mes kristianizmit pacifist dhe humanitar pa