03/03/2017

  Rikthimi i Vladislav Surkovit në rrethin presidencial sigurisht që nuk ka pasur efektin e tronditjes së linjave drejtuese të politikës së jashtme të Federatës Ruse, por mund të jetë edhe një sinjal i rëndësishëm i ekuilibrit të pushtetit në brendësi të Kremlinit, faktor që do të influencojë politikën e

Midis viteve 300 dhe 450 pas, një grup misterioz luftëtarësh të stepave, të njohur si Xiongnu terrorizuan Kinën. Pushtimet e përsëritura të këtyre barbarëve nxitën ndërtimin e fortifikimeve që më vonë do të bëheshin Muri i Madh. Edhe sot e kësaj dite, identiteti i Xiongnuve mbetet një mister. Teoria mbizotëruese

Në vitin 1979, rrjedhja e anthraksit në Sverdlovsk ishte një aksident shkatërrimtar, gjatë të cilit një sasi e madhe bakteriesh vdekjeprurëse u lëshuan nga uzina ushtarake e Sverdlovskut. Numri i viktimave ishte të paktë 100. Për më shumë se një dekadë, Bashkimi Sovjetik vazhdimisht mohoi se fatkeqësia ishte shkaktuar prej

Frika A ka gjë që frika nuk e arrin dot? Që nga provokimi i luftërave dhe vrasjeve, deri tek qëndrimi ynë larg prej kafshëve të tmerrshme, akti i të qënurit të frikësuar i shtyn njerëzit të bëjnë disa gjëra shumë të frikshme. Prej saj humbasim sensin e qëllimit dhe drejtimin.

Jo vetëm Leo Mesi. Në këtë video shfaqen disa prej lëvizjeve mashtruese më të bukura në futboll.

Më 13 prill 1861, Jonathan Dillon, një emigrant dhe orëndreqës irlandez, gdhendi një mesazh të fshehur në një orë xhepi të Abraham Linkolnit. Punësuar nga M.V. Galt dhe Co në Uashington, DC, Dillon po riparonte orën e presidentit, ditën kur forcat aleate goditën në Fort Sumter, gjë e cila çoi