01/03/2017

Historianët kanë hedhur teorinë se indo-europianët e lashtë kishin dy kulte kryesore që të gjithë fiset i kishin të përbashkëta. Këto dy kulte njihnin ujqit dhe arinjtë si kafshë të shenjta. Ndërkohë që ujku simbolizonte maskulinitetin, pjellorinë dhe fuqinë e fisit, ariu përfaqësonte mëmësinë dhe pjellorinë. Në kohën e shkrimit

Ndryshe nga sekti më i madh i Islamit, Sunitët, Ismailitët i përkasin degës shiite. Megjithatë, ndryshe nga shiitët ortodoksë, Ismailitët nuk i qëndrojnë besimit të Dymbëdhjetë Imamëve si pasardhës të vërtetë spiritualë të Muhamedit. Po kështu, komuniteti Ismailit pranon haptaz disa tradita jomyslimane, duke përfshirë etikën kristiane dhe filozofinë greke.

Nga Bernard Gueta Edhe shifrat erdhën. Ideja e zbatimit të “përpjekjes më të madhe ushtarake në historinë e SHBA”, për të cilën Donald Trumpi foli në 24 shkurt duke iu drejtuar një audience konservatorësh, u konfirmua dje. Pasdite erdhi propozimi formal, gjatë fjalimit që mbajti Presidenti para dy dhomave të

Mandaeanët janë një popull autokton etno-fetar në Irakun jugor dhe Iranin jugperëndimor. Feja e tyre, Mandaeanizmi, ngjan me besimin gnostik të Manikaeizmit. Sipas disa dijetarëve, Mandaeanët u shfaqën së fillimisht, para ose gjatë ardhjes së Krishtërimit. Gjatë kohës së kryqëzatave, Mandaeanët ishin të famshëm si argjendarë të zotë. Kjo lloj

Këto kohë, kemi në problem të ri: lajmet e rreme. Kjo nuk do të thotë raportim i dobët. Do të thotë artikuj të rremë, për të cilët autorësia u njihet gazetave që nuk ekzistojnë, të krijuara qëllimisht për të mashtruar. Gjatë zgjedhjeve të fundit në SHBA, lajmet e rreme përhapeshin

Qytetërimi Fenikas mund të ketë humbur në kohë, por trashëgimia gjenetike e këtyre detarëve të lashtë jeton sot. Chris Tyler Smith i National Geographic testoi ADN-në e 1,330 burrave nga Siria, Palestina, Tunizia, Qipro, dhe Maroku. Analiza e kromozomit Y ka zbuluar se burrat me prejardhje fenikase përbëjnë të paktën