March 2017

Ish këshilltari për sigurinë kombëtare është duke kërkuar imunitet nga ndjekja penale, në këmbim të rrëfimit për lidhjet e Presidentit me Putinin Simon Jenkins Nga Rusia me dashuri për Donaldin, është një histori që nuk pushon së ofruari. Zbulimi më i fundit, me të vërtetë eksploziv, është se shefi i

Nga Béatrice Delvaux, “Le Soir” Në 29 mars, Mbretëria e Bashkuar nisi procedurën që do të shpjerë në daljen e saj nga Bashkimi Europian. Eshtë hera e parë që një vend lë Unionin: një ngjarje thellësisht simbolike dhe e dëmshme për imazhin e projektit europian. Nëse një herë e një

I emërtuar sipas gjarprit të madh, ky gardian i zgjedhur u quajt Pitia – Orakulli. Komunikimi me një perëndi nuk qe një gjë e vogël, dhe jo gjithkush mund të lejohej ose t’i besohej për të shërbyer në atë pozitë të nderuar. U vendos që një virgjëreshë e re dhe

Nga Xhejms Flin George Orwelli mendonte se një shteti manipulues do i duhej që të rishkruante historinë. Gabohej. Nëse njerëzit nuk e njohin historinë, ata janë tashmë mendjerobëruar. Kur kohët e fundit u kërkova studentëve të mi që të vlerësonin një tiran të shekullit të njëzetë, sipas zgjedhjes së tyre,

“Nuk do të kish qenë e mundur”, thoshte Gëbelsi, “që ne të merrnim pushtetin… pa radion dhe aeroplanin” Një tipar kryesor i populistëve sot, është përdorimi i mjeteve të reja të komunikimit të drejtpërdrejtë. Në disa drejtime, është një jehonë e tenencave që janë parë edhe shekujt e kaluar. Në

Jo vetëm vendet e varfëra, por edhe vendet e pasura rrezikojnë që të shpërbëhen, siç u ka ndodhur shumë perandorive në të kaluarën. Janë 5 faktorët e destabilizimit – rënia demografike, tregëtia globale, rritja e borxhit publik, rënia e etikës së punës dhe e patriotizmit – dhe fatkeqësisht, Amerika i