27/02/2017

Ivan III i Madh, bashkuesi dhe autokrati i parë, apo Cari (Cezari) i Rusive Ivani i Tmerrshëm, krijuesi i vërtetë i fuqisë ruse, cari që shpalli Moskën si Roma e tretë, duke marrë simbolet e jashtme të perandorit romak dhe duke krijuar edhe gardën e tij Pretoriane Pjetri i Madh,

Shifrat flasin qartë. Sa u përket armatimeve dhe njerëzve, NATO dhe SHBA investojnë shumë më tepër se sa Putini Trupat aktive: NATO: 3.48 milionë Rusia: 771 mijë. Aeroplanmbajtëset NATO: 13 Rusia: 1 Nëndetëse bërthamore NATO: 22 Rusia: 12 Luftanije NATO: 310 Rusia: 106 Mjete lufte të këmbësorisë NATO: 10815 Rusia:

Vazhdon sulmi i financës ndërkombëtare kundër Brexit. Edhe pse provat empirike kanë hedhur poshtë të gjitha parashikimet tragjike, që janë bërë deri tani. Bota financiare ka sulmuar mediatikisht Brexit-in, edhe para referendumit. Ofensiva financiare vazhdon pa u zbutur aspak. Ka menduar përsëri Bloomberg për të mbjellë “terror” në mesin e

Sulm me armë bërthamore, emërim i gjyqtarëve kushtetues, nxjerrje dekretesh – ç’fuqi ka në fakt Donald Trumpi? Pushteti i presidentit amerikan dhe limitet e tij. Presidenti i SHBA-së është në të njëjtën kohë kryetar i shtetit dhe i qeverisë. Ai është po ashtu komandant i përgjithshëm i ushtrisë amerikane. Pra,

”Ne do të anulojmë dhe të zëvendësojmë Obamacare, një plan që paraqet probleme të mëdha”: Kështu ka përsëritur Donald Trumpi në inaugurimin e Ballos së Guvernatorëve në Shtëpinë e Bardhë. ‘’Nuk ua them guvernatorëve demokratikë, por atyre republikanë”, ka thënë me shaka presidenti amerikan. Për sot dhe është planifikuar një

“Mund të them se pas katër javësh, ka patur shumë argëtim, kemi realizuar pothuaj të gjitha ato që kishim premtuar. Kufijtë janë më të sigurtë…”. Kështu ka deklaruar Donald Trump, duke folur në ballon e guvernatorëve në Shtëpinë e Bardhë. “Ka disa probleme të mëdha në botë, por jemi të