26/02/2017

Që të kuptosh rrënjët e ekonomisë së sotme globale, ia vlen që më parë të gjurmosh nëpër kthesat më të mëdha historike. Pak prej tyre janë më të rëndësishme se sa transformimi i sistemit evropian të shteteve, në një sistem global. Një vështrim pas në shekullin 18, atëherë kur Britania

“Asnjë president, i asnjë partie, nuk ka përjashtuar ndonjëherë një media të akredituar nga një konferencë në Shtëpinë e Bardhë, as gjatë Watergate, as gjatë çështjes Iran-contra, as çështjes Monica Lewinsky, apo cilindo skandal a krizë” Nuk ka paqe mes Trumpit dhe shtypit. “Nuk do të marr pjesë në darkën

Një eksperiment “antiorar”, me rezultate që të shtangin, e që e kanë fillesën në vitin 1981 Një mëngjes në vjeshtën e vitit 1981, tetë burra rreth 70 vjeç zbritën nga një minibus përballë një ndërtese të vjetër, në fshatrat e New Hampshire. U zvarritën ngadalë, disa me kurrizin e përthyer

Zgjatet kështu lista e shkrimtarëve dhe artistëve të spiunuar në të dy anët e oqeanit: Ernest Hemingueji, Xhon Stainbek, Carli Caplin, Xhorxh Oruell, Doris Lesing. Dhe tani, Gabriel Garsia Markez Po çfarë vetmie… . Duket se Gabriel Garsia Markezi (1927 – 2014), pa e ditur fare, ka kaluar plot 25

HISTORIA E PABARAZISE (1) – Përse ekzistojnë njerëz e kombe të pasur dhe njerëz e kombe të varfër? Dallimet kanë ekzistuar gjithmonë, edhe pse sot duken më të theksuar sepse na ishte krijuar iluzioni që zhvillimi nuk do të kishte fund. Udhëtim nëpër kohë për të zbuluar kur nisi gjithçka

Tom Cruise – Footloose Filmi kult i vitit 1984 do të kishte qenë komplet, ndryshe nëse Tom Cruiset nuk do i ishte dashur të braktiste projektin. Aktori kishte nënshkruar në fakt, për të interpretuar rolin e protagonistit kryesor, por i duhej ta linte, pasi xhirimet kryheshin në të njëjtën kohë