25/02/2017

Përpara se të dëgjosh zemrën, merr disa minuta kohë për ta lënë mendjen që të “pajtohet” Ti je i ndarë mes dy zgjedhjeve: njëri është me rrezik dhe tjetri është i sigurtë. Opsioni i rrezikshëm të josh të bësh një blerje të shpejtë on-line. Edhe pse ti e di se

François Hollande i përgjigjet Donald Trumpit dhe e bëri këtë nga Panairi Bujqësor, që u hap të shtunën. Të premten, kreu i Shtëpisë së Bardhë, për të mbrojtur zgjedhjet e veta të politikës së migrimi, deklaroi se “Parisi nuk është më Paris”, duke iu referuar kryeqytetit të Francës, si një

Jodie Foster kundër Donald Trump. Aktorja dhe regjisorja ka organizuar së bashku me Michael J. Fox një demonstratë kundër presidentit amerikan, në Los Angeles, vetëm disa orë para natës së Oscar-ëve. Lajmi është transmetuar nga BBC. “Ne jemi njerëzit me fat, dhe ne duhet të ndajmë fatin tonë me refugjatët,

Ludger Wößmann* Frankfurter Allgemeine Zeitung Të imagjinojmë sikur jemi në vitin 1960, dhe na duhet të parashikojmë se cilët rajone të botës do të rregjistrojmë një rritje ekonomike të dukshme dhe cilët do të mbeten në vend, gjatë 50 viteve të ardhshëm. Në atë kohë, vendet e Amerikës Latine ishin

Grupet kurdë në opozitë me Bashar al-Assadin kanë braktisur bisedimet e Gjenevës për paqen në Siri. Vendimi u mor pasi Turqia dhe udhëheqës të tjerë të opozitës kanë folur hapur kundër mundësisë së përfshirjes edhe të kurdëve në proces. Një divergjencë që kurdët shpresojnë të kapërcehet. “Ne luftojmë për një

Prokurori publik francez njoftoi dje hapjen e një hetimi gjyqësor kundër Francois Fillon, kandidat për president, dhe gruas së tij Penelope. Akuza e prokurorisë – siç provohet nga hetimi paraprak i zhvilluar deri tani – ka përfshirë edhe përvetësimin e fondeve publike dhe fshehjen. Hetimi mund të përfundojë me shtyrjen