24/02/2017

“PJETRI I MADH: I dha mbretërisë së tij një kryeqytet të tij, Shën Petërsburgun, dhe në fakt themeloi perandorinë. Duke e bërë Rusinë një komb gjithnjë e më shumë ‘europian’” Titulli është i justifikuar. Pjetri i I-rë, Car i të gjitha Rusive, ishte vërtet i madh: një kolos 2 metrosh

Cilido që është i dyshimtë fton në tradhti. (Volter) Ekzistojnë dy lloje grash:ato që mashtrojnë burrin e tyre, dhe ato që thonë se nuk është e vërtetë. (Moris Donej) Ne duhet të sigurohemi që kush dashuron të mos ndjehet asnjëherë i sigurtë në dashurinë e tij, për shkak të mungesës

Po sikur të ndodhë sot? I jemi afruar shumë pranë disa herë. Por për fat të mirë, atëherë kishte burra në gjendje që të kuptonin gabimin. Sot… Antonio Ferrari Shkrimtari dhe studiuesi Andreas PIeralli, që jeton në Pragë dhe me të cilin kam patur rastin të bashkëpunoj në disa konferenca,

Nga Milena Veselinoviç Sa herë që Mejtu Dan shkon në një restorant, ai kërkon një tavolinë ne cep me shpinën nga muri. Ky zakon është një trashëgimi e gati 6 viteve të kaluara si agjent i Shërbimit Sekret Britanik MI6 në mes të viteve ‘90, duke marrë pjesë në misione

Historia britanike, nga viti 1733 deri në 1923 mund të jetë për t’u rishkruar në një pjesë të mirë të saj, apo më mirë, për t’u rilexuar me sy të tjerë. Arsyeja qëndron në ndikimin shumë të fortë që ka ushtruar masoneria: shpesh herë në fshehtësi, por me siguri në

Drama e Arthur Millerit e vitit 1949 konsiderohet gjerësisht një gur themeli i letërsisë amerikane. Një sulm therës ndaj “ëndrrës amerikane” të materializmit, Vdekja e Shitësit është një dramë me tre akte (dy akte dhe një “rekuiem”), e cila përqëndrohet tek personazhi kryesor, Uilli Loman. Në moshën 63 vjeç, Uilli